martes, 7 de agosto de 2012

"MADRID ENFONSA CATALUNYA", TITULA UN DIARI ITALIÀ

Il Vostro Quotidiano, editat a Milà, considera viable una Catalunya independent que eviti "el perjudici fiscal" de l'estat

 
"El règim autonòmic comú és a la base del crac català. El Principat paga molt en impostos, però rep poc. Passar al règim foral o dir adéu a Espanya?". Un subtítol molt clar per a un títol especialment contundent: "Madrid enfonsa Catalunya i el sistema de les autonomies". Aquest és l'encapçalament de la notícia que Il Vostro Quotidiano dedica a la crisi financera que pateix Catalunya.

El diari milanès compara el sistema foral basco-navarrès amb el de règim comú i atribueix a aquesta estructura el dèficit fiscal permanent que pateix la societat catalana. "No es pot munyir una vaca indefinidament i, a més, la vaca catalana ha d'afrontar dues obligacions: la seva, que no és específicament per la seva negligència -com ho és, en canvi, en el cas de Sicília- i la d'Espanya, que obliga els catalans a pagar els impostos a Madrid i només una petita part tornen a Barcelona".

Il Vostro Quotidiano -que fa uns dies va plantejar la hipòtesi d'un Catalunya-Espanya de futbol- es fa ressò de l'onada independentista, un projecte polític que  considera viable perquè Catalunya "deixaria d'haver de tapar els forats de les altres comunitats autònomes per concentrar-se en els seus números, que són la conseqüència de la poca atenció i del perjudici fiscal que Madrid ha aplicat respecte a Barcelona".

No hay comentarios: